Τετάρτη 4 Ιουνίου 2008

Καλομοίρα και ξερό ψωμί!


Τι έγινε πάλι φέτος στη Eurovision? Χαμός!!!

Η ελληνική συμμετοχή με την Καλομοίρα και το τραγούδι της "My Secret Combination" άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους παρακολούθησαν τη βραδιά του τελικού. Λίγο έλλειψε να πάρουμε την πρωτιά μετά την Έλενα... Για λίγο όμως, μας την πήραν οι Ρώσοι.

Λέγεται ότι οι χώρες ψηφίζουν με κριτήριο την πολιτκή τους σχέση και όχι τόσο με βάση τα τραγούδια στην πραγματικότητα. Το έχουμε δει να συμβαίνει και είναι σχεδόν αναμενόμενες οι ψήφοι σε πολλές συμμετοχές. Το ανατολικό μπλοκ, οι Σκανδιναβικές χώρες, οι Βαλκανικές κ.ο.κ..

Παρόλα αυτά τα κανάλια που τη μεταδίδουν σημειώνουν μεγάλες ακροαματικότητες. Οι διαφημίσεις ακριβοπληρώνονται και τα μηχανάκια της AGB χτυπάνε κόκκινο.

Τι συμβαίνει τελικά? Παίζονται όντως οι πολιτικές σχέσεις των χωρών από έναν απλό διαγωνισμό τραγουδιού ή μήπως το παρατραβάμε? Εσείς είδατε Eurovision? Έπρεπε να είχαμε νικήσει..?

Δείτε την και πάλι..
http://www.youtube.com/watch?v=6MqzQ16VKI0

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

εμενα ενω μου αρεσε συνολικα οπως παρουσιαστηκε στην Ελλαδα, η παρουσια στη eurovision δεν μου αρεσε καθολου..

δεν καταλαβαινω γιατι ψηφιζουμε, επιλεγουμε κατι και μετα το τελικο αποτελεσμα ειναι πολυ διαφορετικο..

επισης τα φωνητικα απο πισω εκαναν μεγαλη ζημια στο τραγουδι..

giwta είπε...

Εννοείται πως παρακολούθησα το διαγωνισμό της Eurovision όπως κάνω τα τελευταλια χρόνια!!Η εμφάνιση της Καλομοίρας μία από τις καλύτερης εμφανίσεις μας,σίγουρα καλύτερη από αυτή του Ρώσου.Μάλλον η φήμη του τραγουδιστή και αναμφισβήτητα οι πολιτικές συμμαχίες δυσκόλεψαν και πάλι την αντικειμενική επιλογή του καλύτερου τραγουδιού. Τι να πω..Πάντως η τρίτη θέση είναι πάρα πολύ καλή,μπράβο στην Καλομοίρα γιατί τους "κέρδισε" όλους και μπράβο μας που φέτος επιτέλους έλειπαν τα κακεντρεχή σχόλια για τη δικιά μας αποστολή αλλά αντίθετα υπήρχε υποστήριξη και θετική ενέργεια από όλους μας!

pantas είπε...

Σε ποιο τομέα τηρούνται διαφανείς μέθοδοι ούτως ώστε ένας διαγωνισμός τραγουδιού να αποτελεί εξαίρεση;Μιλώντας για τον διαγωνισμό αυτόν καθαυτόν προσωπικά πιστεύω πως φέτος ήταν αρκετά ανταγωνιστικός με αρκετά καλά τραγούδια, το κάθε ένα στο είδος του.Η Καλομοίρα είχε ένα πολύ καλό τραγούδι που συνάδει με το κύριο μουσικό είδος της εποχής και που εάν οι διαδικασίες τηρούνταν με μοναδικό κριτήριο το τραγούδι θα μπορούσε να κατακτήσει την πρώτη θέση.Για να τα λέμε όμως όλα με το όνομά τους η πρωτιά της Παπαρίζου ήταν αποτέλεσμα και του Σκανδιναβικού της υποβάθρου.Κλείνοντας αναφορικά με το τραγούδι το οποίο κατέκτησε την πρώτη θέση, αυτό της Ρωσίας, να αναφέρω πως μου άρεσε αρκετά, αν και το ανατολικό μπλοκ συνετέλεσε αρκετά στο αποτέλεσμα..

Ευάκι!!:-) είπε...

Ευάκι!!

Παιδιά αντικειμενικά η συμμετοχή της Καλομοίρασς στη φετινή Eurovision ήταν η πιο πετυχημένη συμμετοχή της Ελλάδας!!
Ήταν μεγάλη αδικία που δεν πήραμε πρώτη θέση, ήταν καθαρά θέμα μη υποστήριξης της χώρας μας από τις χώρες του Ανατολικού Μπλοκ!!
Η αποψή μου είναι ότι φου δεν κερδίσαμε με την Καλομοίρα, δε θα κερδίσουμε με καμία άλλη συμμετοχή!!!!!!
Είμαι fun της Καλομοίρας, είναι αξιαγάπητη, αθώα και πολύ γλυκιά!!!!!
Όπως και να χει και πάλι νικητές είμαστε αφού όλη η Ευρώπη χόρευε στο ρυθμό της Καλομοίρας!!!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Το οτι παίζονται οι πολιτικές σχέσεις των χωρών ειναι τουλάχιστον γελοίο. Οι πολιτικές σχέσεις των χωρών παίζονται σε θέματα ενέργειας, σε θέματα στρατού, σε θέματα κυριαρχικών δικαιωμάτων και όχι φυσικά σε θέματα eurovision. Η eurovision είναι ένα τεράστιο καλαμπούρι και ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζετε. Η κουβέντα για το παρασκήνιο δεν είναι καθόλου λογική γιατί κάθε χρόνο κερδίζει αυτός που έχει δώσει τα πιό πολλά λεφτά σε marketing (βλέπε Παπαρίζου, Bilan, Lordi) πράγμα απόλυτα φυσιολογικό. Φυσικά σαν ελληνάρες που είμαστε λατρεύουμε το παρασκήνιο, το κουτσομπολιό και την γκρίνια. Τέλος, το My Secret Combination δεν άξιζε να κερδίσει, στην ουσία δεν άξιζε καν την θέση που έλαβε αλλά αυτό το αφήνουμε ασχολίαστο μιας και το γκαζόν στον τάφο του γείτονα θα είναι πάντα πιό πράσινο όσο είμαστε έλληνες.

Unknown είπε...

Bravo stin kalomoira!!!!!!!an kai den perimena oti tha ta paei toso kala telika mou arese kai emena para polu!!!!!!!kai sigoura askize tin proti thesi!!!!!!!!!alla einai proti stis kardies mas!!!!!!!!!!

ada είπε...

Η αλήθεια είναι οτι φετος δεν παρακολούθησα Eurovision γιατί κάθε φόρα που παρακολουθώ εκνευρίζομαι με τις συμμαχίες που υπάρχουν.Σίγουρα λοιπόν υπάρχουν συμμαχίες μεταξύ των συμμετεχόντων(και για να είμαι ειλικρινής και εμείς έχουμε πέσει σε αυτήν τη παγίδα με την Κύπρο) και για αυτό τα αποτελέσματα τις περισσότερες φορές δεν είναι τα σωστά.Η Καλομοίρα είχε μία πολύ καλή παρουσία, σίγουρα καλύτερη από του Ρώσου, αλλά δεν νομίζω οτι άξιζε την πρώτη θέση(δεν μου άρεσε το σκηνικό και τα φωνητικά).

Δώρα η μικρή εξερευνήτρια είπε...

Ενώ όταν είδα τον τίτλο του ιστολογίου σου είπα «τέλεια θα έχω να πω πολλά», η αλήθεια είναι πως δεν έχω..
Δεν έχω δει φέτος τη Γιουροβίζιον, ούτε πέρσι και γενικά δεν είμαι και πολύ φανατική, οπότε είμαι αδιάβαστη!!
Αλλά σαν επηρεασμένη από μια φίλη μου, θερμή υποστηρίκτρια Καλομοίρας δηλώνω ότι όπως και να ήμασταν έπρεπε να βγούμε πρώτοι!! Μάλλον χρειαζόταν κάτι περισσότερο από νάζι..

stergios είπε...

Φυσικά και είδα Eurovision. Δεν έπρεπε να το πάρει ο αχώνευτος ο Ρώσος. Η Ουκρανέζα έπρεπε να βγει. Κοίτα δεν πιστεύω ότι οι πολιτικές σχέσεις καθορίζονται απο τη Eurovision, αλλά πιστεύω ότι οι πολιτικές σχέσεις καθορίζουν τη Eurovision.