Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Ouzo the Band


Παιδιά ναι... Πιστέψτε το όλοι. Electro Λαϊκά! Ποιος φανταζόταν το γνωστό σε όλους "Σταλιά σταλιά" σε club mix? Ή τον "Kαραγκιόζη" ακόμα σε power beat? Ένα καλοκαιρινό CD από τους Ouzo the band γεμάτο γνωστές μεγάλες επιτυχίες... Μουσική από το παρελθόν, που μάλλον έχουμε ξεχάσει... Με σημερινό επαναστατικό ήχο, αλλά και σεβασμό στους δημιουργούς, σε επανεκτελέσεις από τραγούδια των: Ζαμπέτα, Ξαρχάκο, Σπανό, Πλέσσα κ.α.

Το Ελληνικής καταγωγής μουσικό συγκρότημα "Ouzo the band", με βάση την Αθήνα και το Λονδίνο, είναι ένα electro pop-alternative duo (+1), "εξαρτημένο συγκρότημα", διότι εξαρτάται από τη μουσική και η έως τώρα δράση του στην ανεξάρτητη σκηνή έχει μάλλον συνεισφέρει σε αυτήν την αθεράπευτη μουσική του εξάρτηση! Αποτελείται από τους: Kari Da Kiss (Καρυδάκη Γεώργιο - σύνθεση, φωνή, προγραμματισμό, κιθάρα) και τη Nana (Κοντούρη Νάνσυ - φωνή). Αναγεννημένοι το 2001, "επονόμασαν" το Laptop σε 3ο μέλος της μπάντας και περιόδευσαν στην Ευρώπη κάνοντας αισθητή την παρουσία τους σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο. Από τότε και στο εξής δημιουργούν πρωτότυπη, ψαγμένη και δυναμική μουσική, η οποία εμπεριέχει μία εκπληκτική σύνθεση εναλλακτικών στοιχείων, ανακατεύοντας μοντέρνα sampling και synthesizers με αισθητικές αρμονίες, έξοχους ρυθμούς, ανατρεπτικές κιθάρες, ασυνήθιστες φωνητικές μελωδίες και μουσικές ενορχηστρώσεις, άψογα συνδυασμένα με αρκετή δόση... χιούμορ!

Είναι μια ιδιαίτερη δουλειά που δύσκολα θα βρει ανταπόκριση από μεγαλύτερες ηλικίες, μη σας ξεγελάνε οι τίτλοι... Κάποιες από τις συνθέσεις τους ήδη ακούγονται στο ραδιόφωνο αλλά και στα clubs.

Τα τραγούδια του cd

01. Κ' έκλαιγε μαζί μου ο Θεός (Electro - Latin)
02. Σταλιά Σταλιά (Club Mix)
03. Άν Σ' αρνηθώ (Power Funk Beat)
04. Αυτόν τον κόσμο τον καλό (Reggae Mood)
05. Ένα Πρωϊνό (Ambient Version)
06. 'Eνα καλοκαίρι (R'n'B)
07. Άσπρα Καράβια (Dance Mix)
08. Ο Τεκές (Light House Mix)
09. Ο Καραγκιόζης (Power Beat)
10. Μια φορά θυμάμαι (Ambient)
11. Μια φορά θυμάμαι (Pure Electro)
12. Αυτόν τον κόσμο τον καλό (Dance Mood)

Πιστεύετε ότι η εν λόγω προσπάθεια αποτελεί "βεβήλωση" των γνωστών μας ακουσμάτων με τα οποία έχουν συνδεθεί ολόκληρες δεκαετίες και συμπεριφορές? Ή τη βρίσκετε διασκεδαστική και πρωτότυπη, την οποία θα έπρεπε να υποστηρίξουμε όλοι? Παράδοση ή μοντέρνο?...

1 σχόλιο:

mpithikoulia_kiki είπε...

Απίστευτο..
Κοίτα και εγώ απλά νόμιζα ότι μερικοί djs mixάρουν τα παραδοσιακά μας τραγουδάκια..
Τι να πω.. γεμίσαμε τραγουδιστές, group τελικά!
Ενδιαφέρον ακούγεται, αν και νομίζω ότι δεν αντικαθιστά με τίποτα την παράδοση..
Ούτως ή άλλως το παραδοσιακό τραγούδι αν δεν το ακούσεις σε γάμο, γλέντι(ή και πανηγύρι)ακόμη δεν το ''νιώθεις''.
Άρα γιατί όχι? Ας ακούμε στα clubs αυτά!
ΥΓ: αν έχεις κανένα απ' αυτά στείλτα μου στο msn.. περιέργεια βλέπεις!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟ BLOG ΣΟΥ!